Zajęcia sensoryczno-kulinarne „Dyniowe smaki”

Zapraszamy dzieci z opiekunem do udziału w jednorazowych warsztatach dyniowych organizowanych w sobotę, 26 listopada w godz.10.00-11.00 w pracowni Domu Kultury Stare Babice, które poprowadzą edukatorzy z Miasta Smaków.

Będziemy eksplorować ze smakiem i zapachem dyni – zaangażujemy wszystkie zmysły, będziemy tworzyć wartościowe potrawy i odkrywać radość z działań około-kulinarnych. Pobudzimy węch, smak, słuch, dotyk, wzrok, czucie głębokie…

 

Dzieci będą mogły przesiewać mąkę, przelewać wodę, lepić, zagniatać ciasto, wąchać goździki, smakować własnoręcznie przygotowanych potraw.

Odkryjemy świat nowych zapachów, smaków i konsystencji. Porozmawiamy o właściwościach zdrowotnych dyni, przyrządzimy potrawy na słodko i słono, w programie:

-koktajl dyniowy

-frytki z dyni

-kluski dyniowe

Będzie zdrowo, kolorowo, i pysznie

 

Praktyczne zajęcia mają na celu promowanie zdrowych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat. Dzieci odkrywają radość z działań około-kulinarnych. Tematem zajęć są warzywa i owoce, z których dzieci przygotowują potrawy.

Wspólnie przygotowane dania lepiej smakują!

 

Czas trwania warsztatów – 60 min.

Zajęcia dedykowane są dzieciom – od 6 miesiąca życia do 4 lat.

Koszt warsztatów: 75 zł (dziecko+ opiekun)

Zapisu prosimy dokonywać na dane dziecka.

Warsztaty odbędą się kiedy zapisze się min.10 uczestników.

Zapisy pod linkiem: https://www.strefazajec.pl/course/view/id/42838

Dodatkowe informacje na temat zajęć po numerem telefonu +48 792 183 191 lub e-mail: kontakt@miastosmakow.com.pl.

Link do wydarzenia: https://fb.me/e/1YfILDzRQ